Απόφοιτος του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ, του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Παν. Πειραιά και κάτοχος Διδακτορικού από το ΕΜΠ (Τομέας Ρευστών). Σήμερα είναι Καθηγητής Α’ Βαθμίδας του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών της Σχολής Μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Αντιπρύτανης Έρευνας & Δια Βίου Εκπαίδευσης, Πα.Δ.Α. ∆/ντής του Εργαστηρίου Ήπιων Μορφών Ενέργειας & Προστασίας Περιβάλλοντος (ΗΜΕ & ΠΡΟΠΕ) του ΠΑΔΑ και Επ. Υπεύθυνος του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών «MSc in Energy» το οποίο διοργανώνεται από το Πα.Δ.Α. και το Παν. Heriot Watt του Ην. Βασιλείου. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν την ανάλυση βιωσιμότητας εφαρμογών στον τομέα της ενέργειας, την τεχνολογική πρόοδο σε θέματα ΑΠΕ, τα υβριδικά συστήματα παραγωγής ενέργειας, την αποθήκευση ενέργειας και τη διαχείριση του πλέγματος ενέργειας και νερού. Έχει συμμετάσχει ως Επιστημονικός Υπεύθυνος σε πολυάριθμα ερευνητικά προγράμματα, έχει συγγράψει έξι βιβλία σχετικά µε τις ΑΠΕ και την προστασία του περιβάλλοντος και έχει περισσότερες από 150 ερευνητικές εργασίες (h-index=37) και 400 ανακοινώσεις που αριθμούν πάνω από 3800 ετεροαναφορές. Στα πλαίσια του DarWEN, και ως Επ. Υπεύθυνος του έργου, θα απασχοληθεί σε όλες τις ΕΕ.
Χημικός Μηχανικός ΑΠΘ, MSc-PhD (Imperial College, London). Καθηγήτρια στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του ΠΑΔΑ και Διευθύντρια του Εργαστηρίου Αριστοποίησης Παραγωγικών Συστημάτων. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται στην αριστοποίηση ενεργειακών και περιβαλλοντικών παραγωγικών συστημάτων, με έμφαση στη διαχείριση υδάτινων πόρων και στη διάσταση της ενέργειας. Έχει ιδιαίτερα αξιόλογη ερευνητική εμπειρία σε ερευνητικά έργα χρηματοδοτούμενα από την ΕΕ ή εθνικά προγράμματα, ενώ είναι συγγραφέας περισσότερων των 40 πρωτότυπων επιστημονικών δημοσιεύσεων σε διεθνή περιοδικά, 80 δημοσιεύσεων σε διεθνή συνέδρια ((h-index=19) που αριθμούν πάνω από 2000 ετεροαναφορές) και ενός ελληνικού βιβλίου. Στα πλαίσια του DarWEN θα απασχοληθεί στις ΕΕ2 και ΕΕ7.
Ενεργειακός Μηχανολόγος Μηχανικός ΠΑΔΑ., κάτοχος Μεταπτυχιακού στην Ενέργεια από το Πανεπιστήμιο Heriot Watt και Διδακτορικού στην Αποθήκευση Ενέργειας από το Πανεπιστήμιο του Norwich (University of East Anglia). Επίκ. Καθηγητής στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του ΠΑΔΑ. Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα συγκαταλέγονται τα αντικείμενα της αποθήκευσης ενέργειας και των καινοτόμων επιχειρηματικών μοντέλων για την προώθηση των εν λόγω τεχνολογιών, η μοντελοποίηση υβριδικών σταθμών παραγωγής ενέργειας ΑΠΕ-αποθήκευσης ενέργειας και έξυπνων μικροδικτύων, και ο σχεδιασμός ολοκληρωμένων ενεργειακών λύσεων για μη-διασυνδεδεμένα νησιωτικά δίκτυα. Έχει συμμετάσχει στη συγγραφή 41 επιστημονικών εργασιών σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά (h-index=23) και πάνω 70 επιστημονικών άρθρων σε εθνικά και διεθνή συνέδρια (που αριθμούν πάνω από 2000 ετεροαναφορές). Μέσω της συγγραφής ερευνητικών προτάσεων έχει προσελκύσει, και στη συνέχεια διαχειρισθεί ως Συντονιστής και ως Project Manager, ερευνητικά προγράμματα συνολικού πρoϋπολογισμού της τάξης των 16M€, συμπεριλαμβανομένου και του ευρωπαϊκού έργου TILOS. Στα πλαίσια του DarWEN θα απασχοληθεί σε όλες τις ΕΕ, αναλαμβάνοντας και το ρόλο του Συντονιστή.
Μηχανολόγος Μηχανικός του ΠΑΔΑ, κάτοχος Μεταπτυχιακού στην Ενέργεια και Διδακτορικού στη Βελτιστοποίηση Εφοδιαστικών Ενεργειακών Αλυσίδων από το Πανεπιστήμιο Heriot Watt του Ην. Βασιλείου. Επικ. Καθηγήτρια στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του ΠΑΔΑ. Στα ερευνητικά της ενδιαφέροντα συγκαταλέγονται τα αντικείμενα της πολυκριτηριακής ανάλυσης και βελτιστοποίησης στους τομείς της διαχείρισης ενεργειακών και υδάτινων πόρων και η βελτιστοποίηση ολοκληρωμένων ενεργειακών αλυσίδων σε όρους κύκλου ζωής. Έχει συμμετάσχει στη συγγραφή ερευνητικών εργασιών σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και εθνικά-διεθνή συνέδρια (~ 40, που αριθμούν πάνω από 200 ετεροαναφορές), καθώς και σε πολυάριθμα εθνικά και ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα, αποτελώντας επίσης μέλος της ερευνητικής ομάδας του έργου TILOS. Στα πλαίσια του DarWEN θα απασχοληθεί σε όλες τις ΕΕ, αναλαμβάνοντας και το ρόλο της Υπεύθυνης Δημοσιότητας.
Ενεργειακός Μηχανολόγος Μηχανικός του ΠΑΔΑ, κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου στα Ενεργειακά Συστήματα από το Παν. Heriot Watt του Ην. Βασιλείου και Υπ. Διδάκτορας του ΕΜΠ στη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών (τομέας Υδατικών Πόρων) με ερευνητικό ενδιαφέρον εστιασμένο στην ανάπτυξη υπολογιστικού κώδικα για την αναλυτική προσομοίωση και βελτιστοποίηση του πλέγματος ενέργειας & νερού, καθώς και για την ανάλυση μεγάλων δεδομένων που σχετίζονται με τα συστήματα αυτά με τη χρήση μεθόδων μηχανικής μάθησης. Άριστη γνώση πλήθους γλωσσών προγραμματισμού (άριστη γνώση C#, Python, Fortran 90 και καλή γνώση R, C++ και Matlab). Συμμετοχή επίσης στη συγγραφή 20 επιστημονικών άρθρων σε επιστημονικά περιοδικά και εθνικά/διεθνή συνέδρια. Στα πλαίσια του DarWEN θα απασχοληθεί σε όλες τις ΕΕ.
Δίπλωμα Ηλεκτρολόγου Μηχανικού και Μηχανικού Υπολογιστών του ΕΜΠ και Διδακτορικό Μηχανικού ΕΜΠ το 2019. Σε ενδιάμεσο χρόνο (2011), μεταπτυχιακό δίπλωμα εξειδίκευσης «Συστήματα Αυτοματισμού» από το ΕΜΠ. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα αφορούν στην εκτίμηση κατάστασης συστημάτων ηλεκτρικής ενέργειας, στη βέλτιστη χωροθέτηση μετρητών, στην εκτίμηση φορτίου και στις εφαρμογές των έξυπνων μετρητών στα δίκτυα διανομής ηλεκτρικής ενέργειας. Ο κ. Ξύγκης είναι μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος καθώς και του ελληνικού παραρτήματος του Διεθνούς Συμβουλίου Μεγάλων Ηλεκτρικών Δικτύων (CIGRE). Έχει συμμετάσχει σε διεθνή ερευνητικά προγράμματα, όπως τα SuSTAINABLE, DREAM και TILOS ως εξωτερικός συνεργάτης του ΔΕΔΔΗΕ. Στα πλαίσια του DarWEN θα απασχοληθεί στις ΕΕ3 και ΕΕ4.
ΜSc, Μηχανολόγος Μηχανικός (Μεταπτυχιακό στην Περιβαλλοντική Πολιτική & Διαχείριση από το Παν. Αιγαίου) και Υπ. Διδάκτορας στο ΕΚΠΑ. Εργαστηριακό Διδακτικό Προσωπικό του Τμ. Μηχανολόγων Μηχανικών του ΠΑΔΑ. Ερευνητικά ενδιαφέροντα: ηλιακή ενέργεια, υβριδικά συστήματα, ηλεκτροκίνηση και ατμοσφαιρική ρύπανση σε αστικό περιβάλλον. Υπεύθυνος σχεδιασμού και λειτουργίας του πιλοτικού υβριδικού σταθμού του Εργαστηρίου ΗΜΕ & ΠΡΟΠΕ, καθώς και του πρώτου αυτόνομου ηλιακού (Φ/Β) σταθμού φόρτισης (ΣΦ) ηλεκτρικών οχημάτων (Η/Ο) στην Ελλάδα, στο ΠΑΔΑ, αλλά και του ηλιακού ΣΦ Η/Ο στην Τήλο. Συμμετοχή στη συγγραφή 37 εργασιών σε διεθνή περιοδικά και εθνικά/διεθνή συνέδρια, καθώς και βιβλίου σχετικά με την Ηλιακή Ενέργεια. Στα πλαίσια του DarWEN θα απασχοληθεί στις ΕΕ1, ΕΕ3, ΕΕ4, ΕΕ6 και ΕΕ7.
ΜSc, Μηχανολόγος Μηχανικός (Μεταπτυχιακό δίπλωμα στα Ενεργειακά Συστήματα από το ΠΑΔΑ). Έκτακτο διδακτικό προσωπικό (ακαδημαϊκός υπότροφος) του Τμ. Μηχανολόγων Μηχανικών του ΠΑΔΑ. Συμμετοχή στο ερευνητικό έργο PRISMI καθώς και στο ευρωπαϊκό έργο TILOS. Ερευνητικά ενδιαφέροντα: Υβριδικά συστήματα, ενεργειακή αυτονόμηση απομακρυσμένων περιοχών και τεχνολογίες αφαλάτωσης με έμφαση σε νησιωτικές περιοχές. Συνυπεύθυνος σχεδιασμού και λειτουργίας του πρώτου ηλιακού (Φ/Β) σταθμού φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων σε νησί στην Ελλάδα (Τήλος). Συμμετοχή σε εθνικά και διεθνή συνέδρια καθώς και συγγραφή εργασιών σε εθνικά και διεθνή περιοδικά. Στα πλαίσια του DarWEN θα απασχοληθεί στις ΕΕ1, ΕΕ3, ΕΕ4, ΕΕ6 και ΕΕ7.