Καθηγητής της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (Ε.Μ.Π.) στο γνωστικό αντικείμενο «Υπολογιστικές Μέθοδοι στην Περιβαλλοντική Ρευστομηχανική και στο Σχεδιασμό συναφών Υδραυλικών Έργων». Διδάκτωρ Πολιτικός Μηχανικός με σπουδές στο Ε.Μ.Π., στο Imperial College of Science and Technology και στο Karlsruhe Institute of Technology. Από το 2012 είναι επισκέπτης Καθηγητής στο Πολυτεχνείο Μονάχου έχοντας λάβει σειρά διακρίσεων (TUM Agenda Lehre – Gastprofessuren, DAAD Gastdozenten – Programm, Honorary Fellow of TUM Institute for Advanced Study, August-Wilhelm Scheer Visiting Professor Excellence Initiative κ.ά.). Είναι Διευθυντής του Εργαστηρίου Εφαρμοσμένης Υδραυλικής του Ε.Μ.Π., Διευθυντής του Διατμηματικού Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών «Επιστήμη και Τεχνολογία Υδατικών Πόρων» του Ε.Μ.Π., μέλος του Leadership Team της International Association for Hydro-Environment Engineering and Research (IAHR), μέλος του του Συμβουλίου Δημοσίων Έργων (Τμήμα Μελετών) και μέλος πολλών επιτροπών του Ε.Μ.Π. Διετέλεσε Αναπληρωτής Πρόεδρος της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών του Ε.Μ.Π. (2008-2013).

Έχει συνεχή 37-ετή διδακτική, ερευνητική και τεχνολογική εμπειρία στη δόμηση και εφαρμογή ολοκληρωμένων μαθηματικών μοντέλων CFD (Computational Fluid Dynamics) σε προβλήματα διαχείρισης υδατικών πόρων, όπως υδραυλικών έργων, εγκαταστάσεων επεξεργασίας νερού/λυμάτων, παράκτιων έργων, περιβαλλοντικής ρευστομηχανικής, υδρο-οικολογίας και επίδρασης κλιματικής αλλαγής.

Υπήρξε επιστημονικός υπεύθυνος 30 ερευνητικών έργων και συμμετείχε σε ακόμα 20. Έχει συγγράψει περισσότερες από 280 δημοσιεύσεις (citations=1709, h-index=19) και 300 τεχνικές εκθέσεις έργων και μελετών. Έχει διδάξει στο Ε.Μ.Π. και σε σημαντικό αριθμό μεταπτυχιακών προγραμμάτων στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Είναι μέλος επιστημονικών διεθνών οργανώσεων και κριτής περισσότερων από 35 επιστημονικών περιοδικών, 40 συνεδρίων και πολλών διεθνών προγραμμάτων. Συμμετείχε ως ειδικός επιστήμονας/σύμβουλος δημόσιων/δημοτικών φορέων και γραφείων μελετών σε περισσότερες από 120 μελέτες έργων. Στο πλαίσιο του DarWEN, είναι Επ. Υπεύθυνος του φορέα και μέλος της Επιστημονικής και Τεχνικής Επιτροπής του Έργου.

Ο Ευάγγελος Μπαλτάς είναι Καθηγητής στο Εργαστήριο Υδρολογίας και Αξιοποίησης Υδατικών Πόρων στη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών του ΕΜΠ και ένα από τα ιδρυτικά στελέχη του Κέντρου Υδρολογίας και Πληροφορικής (CHI). Έχει εμπειρία 30 ετών στις παρακάτω επιστημονικές περιοχές: ανάλυση και διαχείριση υδατικών συστημάτων, υδρομετεωρολογία, υδρολογικά μοντέλα, κλιματική αλλαγή και αλλαγή χρήσεων γης σε επίπεδο λεκάνης απορροής, εκτίμηση και πρόγνωση πλημμυρών, ανάλυση διακινδύνευσης υδρολογικού σχεδιασμού, υδροπληροφορική και συστήματα γεωγραφικής πληροφορίας στους υδατικούς πόρους. Έχει γράψει 3 βιβλία και είναι συγγραφέας ή συν-συγγραφέας σε περισσότερες από 100 δημοσιεύσεις σε διεθνή και εθνικά περιοδικά, σε 120 δημοσιεύσεις σε διεθνή και εθνικά συνέδρια, ενώ έχει συμμετάσχει στη συγγραφή μεγάλου αριθμού επιστημονικών – τεχνικών μελετών. Έχει μεγάλη ακαδημαϊκή και μη – ακαδημαϊκή διοικητική εμπειρία. Επίσης, έχει προσφέρει υπηρεσίες συμβούλου στα πεδία της ειδικότητάς του στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σε Ελληνικά Υπουργεία, σε δημόσιους φορείς και ιδιωτικές εταιρείες. Είναι ο κύριος ερευνητής ή ερευνητής σε πολλά ανταγωνιστικά ευρωπαϊκά προγράμματα (πάνω από 30) και σε εθνικά προγράμματα που έχουν σχέση με τη διαχείριση υδατικών πόρων, όπως ΕΤΥΜΠ, HYDROMET, EUROTAS, RIPARIUS, MEDDMAN, ENRICH, EUROHARP, CHESS, ETC.
Ο Δρ. Χρήστος Μακρόπουλος είναι Καθηγητής στο Εργαστήριο Υδρολογίας και Αξιοποίησης Υδατικών Πόρων της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών του ΕΜΠ και αρχισυντάκτης (Editor in Chief) του διεθνούς επιστημονικού περιοδικού Urban Water Journal. Είναι επισκέπτης Καθηγητής στο Κέντρο Υδατικών Συστημάτων του Πανεπιστημίου του Exeter και μέλος της συντακτικής επιτροπής του περιοδικού Hydroinformatics. Ο Δρ. Μακρόπουλος είναι ειδικός σε εργαλεία υδρο-πληροφορικής και μεθόδους διαχείρισης αστικών υδάτων με έμφαση στις κατανεμημένες υποδομές διαχείρισης και τη προσομοίωση, ανάλυση και βέλτιστο σχεδιασμό δικτύων ύδρευσης. Το έργο του περιλαμβάνει θέματα ανθεκτικότητας (resilience) και ανάλυσης κινδύνου για αστικά συστήματα νερού γενικά και ειδικότερα δίκτυα ύδρευσης, ποσοτικοποίησης αβεβαιότητας, βελτιστοποίηση με χρήση εξελικτικών αλγορίθμων, ανάπτυξη συστημάτων υποστήριξης αποφάσεων και ανάπτυξη σεναρίων μακροπρόθεσμης υδρο-πολιτικής. Έχει συγγράψει περισσότερα από 200 άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά, συνέδρια και κεφάλαια βιβλίων. Είναι μέλος της Αγγλικής Ακαδημίας Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και εταίρος (Fellow) της Βασιλικής Γεωγραφικής Εταιρείας του Ηνωμένου Βασιλείου.

Διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός ΕΜΠ με ειδικότητα Υδραυλικού Μηχανικού και κάτοχος Διδακτορικού Διπλώματος από τη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών ΕΜΠ, Τομέα Υδατικών Πόρων, Υδραυλικών και Θαλασσίων Έργων.

Υπηρέτησε στη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών ΕΜΠ, στον Τομέα Υδατικών Πόρων και Περιβάλλοντος και υπήρξε μέλος του Εργαστηρίου Εφαρμοσμένης Υδραυλικής, αρχικά ως επιστημονικός συνεργάτης και στη συνέχεια ως Λέκτορας και Επίκουρη Καθηγήτρια επί 42 έτη, μέχρι τον Σεπτέμβριο 2021.

Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν το ευρύτερο αντικείμενο της υδραυλικής και περιβαλλοντικής υδραυλικής, με έμφαση στην υπόγεια υδρολογία και υδραυλική υπόγειων νερών, τη ρύπανση υπόγειων υδροφορέων και την αλληλεπίδραση επιφανειακών και υπόγειων νερών, τόσο σε πειραματικά όσο και σε υπολογιστικά θέματα.
Μέλος διεθνών και Ελληνικών επιστημονικών ενώσεων (International Association for Hydraulic Research IAHR, European Water Resources Association EWRA, Ελληνικής Επιτροπής για τη Διαχείριση Υδατικών Πόρων ΕΕΔΥΠ, Ελληνική Υδροτεχνική Ένωση ΕΥΕ), μέλος της Ειδικής Επιστημονικής Επιτροπής Υδραυλικής και Υδάτινων Πόρων του ΤΕΕ και μέλος του ΔΣ της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διαχείριση Υδατικών Πόρων ΕΕΔΥΠ.

Έχει συμμετάσχει σε πολλά ερευνητικά προγράµµατα και έχει συνεργαστεί με τα Πανεπιστήμια και Πολυτεχνεία Stuttgart University, Technical University of Braunschweig και University of Cardiff. Έχει συγγράψει περί τις 60 δημοσιευμένες εργασίες, μεταξύ των οποίων δημοσιεύσεις σε διεθνή και ελληνικά περιοδικά, καθώς και σε πρακτικά συνεδρίων, τεχνικές εκθέσεις και βιβλία ή κεφάλαια σε βιβλία.

Ο Αριστείδης Α. Μπλούτσος είναι Διπλωματούχος (2004) Πολιτικός Μηχανικός, κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου Σπουδών (2005) και Διδακτορικού (2012) από το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών. Διαθέτει 15ετή διδακτική εμπειρία (ΤΕΙ Πάτρας, ΑΣΠΑΙΤΕ, Πα.Δ.Α.) σε μαθήματα όπως Υδραυλική, Υδραυλικά & Αντιπλημμυρικά Έργα, Περιβαλλοντική και Υπόγεια Υδραυλική κ.α.. Στα πλαίσια της ανωτέρας διδασκαλίας έχει συγγράψει διδακτικές σημειώσεις προς χρήση από τους φοιτητές. Επίσης, είναι μέλος ΣΕΠ του ΕΑΠ. Έχει συμμετοχή σε ερευνητικά προγράμματα σχετικά με την παρακολούθηση της ποιότητας ύδατος και αέρα, την εφαρμοσμένη υδραυλική, τη διάθεση υγρών και αερίων λυμάτων και την εκτίμηση πλημμυρών υπό συνθήκες κλιματικής αλλαγής. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στη μελέτη ανωστικών φλεβών, τη μέτρηση ποιότητας υδάτων και αέρα. Είναι συγγραφέας ή συν-συγγραφέας σε 14 δημοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά, σε 36 δημοσιεύσεις σε πρακτικά συνεδρίων, σε 15 Τεχνικές Μελέτες και σε 1 βιβλίο.
Ο Μιλτιάδης Γυμνόπουλος είναι Διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (2011), κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου Σπουδών ΑΠΘ (2012) και Διδακτορικού Διπλώματος από το Πανεπιστήμιο της Λισαβόνας (2018). Διαθέτει 5ετή ερευνητική εμπειρία στο ερευνητικό κέντρο Laboratorio Nacional de Engenharia Civil (Πορτογαλία) ως υπότροφος Νεός Ερευνητής (Marie Curie FP7-PEOPLE-2013, EU) και στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο ως μεταδιδάκτορας. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στη μελέτη πλημμυρικών ροών σε ποταμούς και υδατορρεύματα και στην επίδραση των ροών αυτών σε κατασκευές και βλάστηση, και στην υδραυλική των δικτύων ύδρευσης. Είναι συγγραφέας σε 2 δημοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά και σε 4 δημοσιεύσεις σε πρακτικά συνεδρίων.
Ο Γεώργιος Μητσόπουλος είναι απόφοιτος του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών, του Τµήµατος Μηχανολόγων Μηχανικών του ΑΕΙ Πειραιά Τ.Τ., κάτοχος Μεταπτυχιακών τίτλων στην Υπολογιστική Μηχανική (Κατεύθυνση Ρευστών) και στην Επιστήμη και Τεχνολογία Υδατικών πόρων του ΕΜΠ και υποψήφιος διδάκτορας της σχολής Πολιτικών Μηχανικών στην Περιβαλλοντική Ρευστοδυναμική, με υποτροφία από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών. Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα συγκαταλέγονται τα αντικείμενα της διαχείρισης των υδάτινων πόρων και δικτύων ύδρευσης, καθώς η μοντελοποίηση υπογείων και επιφανειακών ροών (ροών με ελεύθερη επιφάνεια) με 1D, 2D και 3D με μαθηματικά μοντέλα. Έχει συμμετοχή στη συγγραφή 7 επιστημονικών άρθρων σε εθνικά και διεθνή συνέδρια και 4 σε διεθνή περιοδικά.
Η Σοφία Σκρουφούτα είναι ερευνήτρια και υποψήφια διδάκτορας στον τομέα Υδατικών Πόρων και Περιβάλλοντος της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείο. Έλαβε το δίπλωμα του Αγρονόμου Τοπογράφου Μηχανικού ΕΜΠ το 2018 και το μεταπτυχιακό της δίπλωμα (MSc) στην «Επιστήμη και Τεχνολογίας Υδατικών Πόρων» (ΕΜΠ) το 2020. Οι ερευνητικές της δραστηριότητες επικεντρώνονται στους τομείς της διαχείρισης των υδάτινων πόρων, της υδρολογίας, των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, της ανάλυσης και επεξεργασίας δεδομένων, καθώς και της στοχαστικής βελτιστοποίησης υβριδικών συστημάτων. Έχει συν-συγγράψει τρία άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά, καθώς και μία δημοσίευση κι ένα πόστερ σε επιστημονικά συνέδρια.

Πολιτικός Μηχανικός με ειδίκευση στη Διαχείριση Υδατικών Πόρων και στη Μοντελοποίηση Πλημμυρών/Yδροδυναμική μοντελοποίηση, ο οποίος έχει αποκτήσει περισσότερα από πέντε χρόνια εμπειρίας εργαζόμενος σε μια από τις κορυφαίες ελληνικές μελετητικές εταιρείες στον τομέα των υδατικών πόρων και των υδραυλικών έργων. Σήμερα είναι Επιστημονικός Συνεργάτης και υποψήφιος Διδάκτωρ στον τομέα Υδατικών Πόρων και Περιβάλλοντος του ΕΜΠ, υπό την επίβλεψη του κου καθηγητή Χρήστου Μακρόπουλου. Είναι κάτοχος διπλώματος Πολιτικού Μηχανικού ΕΜΠ (2013) και MAS Υδρολογίας και Διαχείρισης Υδάτινων Πόρων από το Ομοσπονδιακό Πολυτεχνείο Ζυρίχης (2015). Κατά τη διάρκεια των σπουδών του ανέπτυξε έντονο ενδιαφέρον για τη μοντελοποίηση πλημμυρών και τη στοχαστική υδρολογία και είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει και να δημοσιεύσει μέρος της δουλειάς του σε τεχνικά συνέδρια και επιστημονικά περιοδικά.

Κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας ως μηχανικός, είχε την ευκαιρία να συμμετάσχει σε πλήθος έργων, συμπεριλαμβανομένων έργων αποστράγγισης όμβριων υδάτων σιδηροδρομικών έργων, μοντελοποίησης και σχεδίασης έργων διευθέτησης ποταμών, χαρτών κατάκλυσης πλημμύρας, αναλύσεων θραύσης φραγμάτων, δικτύων αποχέτευσης , σύνθετων μελετών διαχείρισης υδατικών πόρων, καθώς και προηγμένων εφαρμογών GIS/webGIS σε έργα που σχετίζονται με υδάτινους πόρους. Εκτός από το υπόβαθρό του στην επιστήμη του πολιτικού μηχανικού και την υδρολογική και υδροδυναμική μοντελοποίηση, διαθέτει γνώσεις πργραμματισμού σε Python, VBA, MATLAB και Fortran.

Πολιτικός Μηχανικός – Υδραυλικός, εξειδικευμένος σε ζητήματα υδροπληροφορικής, υδρολογίας, διαχείρισης υδατικών πόρων, GIS και ψηφιακής τηλεπισκόπησης. Μεγάλη εμπειρία στον προγραμματισμό υδρολογικών και γεωχωρικών μοντέλων/εφαρμογών σε MATLAB και Python. Τα πεδία του ερευνητικού και του επαγγελματικού του ενδιαφέροντος είναι στα διαχειριστικά, υδρολογικά και στοχαστικά μοντέλα, αλγόριθμοι βελτιστοποίησης, διαχείριση αστικής ζήτησης νερού, παραγωγή υδροηλεκτρικής ενέργειας & υβριδικά συστήματα αντλησιοταμίευσης, ανάλυση αβεβαιότητας, ανάλυση ανθεκτικότητας υδροσυστημάτων, εκτίμηση πλημμυρικού κινδύνου, μοντέλα κυψελοειδών αυτομάτων, εφαρμογές τεχνητών νευρωνικών δικτύων στους υδατικούς πόρους, ταξινόμηση χρήσεων γης με μεθόδους ψηφιακής τηλεπισκόπησης.